BKR-registratie bij roodstand

Bron: Telegraaf 20 oktober 2016

 

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel krijgt vanaf 1 december meer zicht op mensen met kleine en kortlopende leningen. Juist deze leningen van 250 tot 500 euro, zorgen vaak voor problemen bij mensen die in de schuldhulpverlening terechtkomen. De nieuwe regels kunnen ook effect hebben op de maximale hypotheek die je kunt krijgen.

Bijna alle volwassenen in Nederland zijn al in Tiel bekend, omdat ze bijvoorbeeld een lening zoals een creditcard hebben of meer dan 500 euro kunnen rood staan. Van hen heeft 91 procent een positieve registratie, wat betekent dat ze binnen de marges van hun bestedingsruimte makkelijk een lening kunnen krijgen.

ING

Verschillende banken informeerden hun klanten de afgelopen tijd over de veranderende regels. Bij klanten van ING viel afgelopen week een brief op de mat waarin de bank melding maakt dat de mogelijkheid om rood te staan vanaf december als een krediet geldt, aldus het AD. Dat is ook zo als de klant nooit rood staat of gestaan heeft. Naast ING gaan ook ABN Amro en Rabobank binnenkort ,,,

Lees meer

 

Bron: Telegraaf 20 oktober 2016

Geplaatst in BKR.